Biodeck, materiale bine crescute

Dacă pui cap la cap câte pungi de plastic, pahare de cafea şi ambalaje de plastic consumi într-o săptămână o să acoperi un sfert de garsonieră bucureşteană de lux. Înmulţeşte cu patru şi într-o lună te-au dat afară din casă. E cel mai simplu mecanism pentru a-ţi da seama cât gunoi reciclabil sau nereciclabil producem cu doar câteva dintre activităţile noastre obişnuite.

Este suficient acest exerciţiu pentru a te face să devii nebunul care nu pune fructele şi legumele din supermarket în pungi de plastic sau îşi aduce pungile lui de acasă (spre groaza casierelor care te asigură de fiecare dată că pungile lor există şi sunt gratuite). Vei deveni şi cel care se plimbă cu cana de cafea până la cafeneaua de la colţ sau cel care nu bea cafea unde nu există căni normale (da, există astfel de cafenele). În acelaşi timp, am căutat (şi am găsit) soluţii fără plastic pentru sacii de gunoi, pungile pentru cumpărături şi paharele de unică folosinţă. Soluţia se numeşte Biodeck.

“Soluția noastră sunt ambalajele făcute din plante, 100% biodegradabile și compostabile. Idealul nostru este un sistem în care totul este refolosit și nimic nu este pierdut.”, spune Biodeck.

Biodeck este o firmă românească, fondată în 2017, care oferă ambalaje 100% biodegradabile. Adică poţi lua o cafea la pachet folosind un pahar care nu doar că nu va dăinui 1000 de ani, ba va şi îngrăşa solul dacă este folosit drept compost. Lista lor de produse este lungă și acoperă cele mai simple, dar urgente, nevoi: saci de gunoi, pungi pentru căţei, sacoşe pentru cumpărături, pahare de unică folosinţă, farfurii, tacâmuri, boluri de supă şi multe altele.

Trebuie spus că produsele Biodeck se găsesc în magazine, nu trebuie să traversaţi Sahara pentru ele. Ba mai mult, Kaufland Barbu Văcărescu le foloseşte în locul produselor de plastic de unică folosinţă pe care le utiliza până mai ieri. Produsele Biodeck nu costă o avere şi vă recompensează cu un mediu mai curat şi mai fericit.

Foto: facebook.com/biodeck

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.