Episodul 29: Un smoothie sănătos cu mere

Fructele de toamnă sunt mai greu de convins într-un smoothie. Puternice și pline de caracter (și sâmburi), gutuile, strugurii și unele soiuri de mere sunt mai bune mâncate ca atare. Sau făcute plăcintă. Sau coapte. Da, toamna ne inspiră la rețete calde, căni mari și rotunde și băuturi fierbinți. Totuși, dacă vă e dor de un smoothie, alegeți merele (cele verzi și cele ionatan sunt cele mai zemoase, deci alegerea perfectă).

Merele sunt vedete când vine vorba de beneficii pentru sănătate, rețete de slăbit, ingrediente pentru plăcinte și prăjituri. Au o mulțime de vitamine și minerale (vitamina C, vitamina K, potasiu, magneziu și altele). În plus, merele sunt de-ale noastre. Le găsiți în orice grădină, piață sau aprozar. Sunt dulci și gustoase și nu sunt prea multe șanse să găsiți oameni care să nu le placă.

Însă pentru a obține un smoothie din mere, trebuie să aveți grijă la câteva aspecte. Primul ar fi să le decojiți. Se spune că în coajă sunt cei mai mulți nutrienți, însă coaja de măr este suficient de tare cât să nu fie amestecată bine în smoothie. Apoi, un smoothie care conține 2-3 mere nu este chiar o gustare ușoară și dacă urmăriți numărul de calorii sau zahărul ar trebui să fiți atenți. Nu în ultimul rând, merele se oxidează foarte repede și devin maro. Puneți zeamă de lămâie peste merele proaspăt cojite, cât de repede posibil, pentru a păstra culoarea.

Iată și rețeta de azi, pentru 500 ml de smoothie cu mere:

  • măr – 3 bucăți medii, fără coajă și sâmburi
  • lămâie – 2, doar zeama
  • portocală – 1 bucată
  • ghimbir – 1 bucată cam de 1 cm (sau cât de mult doriți)
  • apă (plată) – 200 ml

Dacă vă doriți inspirație și rețete de smoothie, puteți descărca gratuit primul eBook ZMEU, ”Rețete de smoothie pentru anotimpuri românești”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.