Ghidul cadourilor de Crăciun

În agitația generală dinaintea Crăciunului cozile nu ni se mai par imposibile. Fie ele la carne sau la jucării, fac parte din atmosfera sărbătorilor. Căci ce sărbătoare ar fi dacă nu am consuma mult mai mult ca de obicei, dacă nu am cheltui aiurea, dacă nu am împacheta excesiv și dacă nu ne-am văita de câte avem de făcut? Exact, ar fi niște sărbători liniștite, așezate și cumpătate, vesele și mai bogate. Așa că ne-am gândit să facem un mic îndrumar despre ce cadouri de Crăciun să alegeți și cum să faceți să iasă totul perfect fără agitație.

  • Dăruiți cărți – De la cei pentru care doar pozele sunt de interes și până la adulți cu timp pentru lectură, cărțile sunt un cadou binevenit. Sau o sugestie delicată că ar fi momentul pentru literatură. Există variante și în format electronic pentru cei pe care îi știți amatori de tehnologie. Există povești, romane, cărți de psihologie, cărți de bucate, cărți biografice, științifice, de benzi desenate. Aveți de unde alege și în plus le puteți lua din timp. În felul acesta vă gândiți la cei dragi tot anul.
  • Faceți cadourile singuri – Cozonacul mic, copt într-o cană de metal, pe care bunica îl făcea suplimentar și special pentru mine, păpușa pe lingură făcută de mătușa mea, șosetele ultra-lungi pentru snowboard tricotate de mama sunt doar câteva exemple de cadouri făcute cu drag pentru cei dragi. Nu este nevoie de lucruri scumpe, ambalate pompos, ci doar de un gând bun. Sigur, e mai greu decât să luați ceva de-a gata din magazin, dar și bucuria e mai mare.
  • Dăruiți jucării – Copiii sunt personajele principale ale acestor sărbători. Alegeți pentru ei jucării autentice, din lemn sau alte materiale naturale, care să-i amuze și să-i educe în același timp. Jucăriile sunt ușor de luat din timp, atunci când vi se lipesc ochii de ceva simpatic pentru un puști la fel de simpatic (sau o puștoaică). Lăsați prințesele și eroii, alegeți jucării care să implice copiii în activități de tot felul. Jocurile pot fi un cadou potrivit și pentru cei mari.
  • Ambalați cu creativitate și fără plastic – Este foarte simplu să lipim o fundă de plastic peste o pungă de plastic cu Moș Crăciun. Dar este mult mai drăguț (și pentru mediu și pentru cel care primește cadoul) să folosiți ambalaje din materiale naturale sau și mai bine, să nu folosiți ambalaje deloc. Dacă e un cadou mic, poate încape într-o șosetă haioasă (puneți și perechea înăuntru). Dacă este mai mare, poate încape într-o sacoșă de pânză pe care s-o poată folosi la cumpărături. Dacă este ceva fragil, poate vă este de folos o cutie de carton, colorată și plină de mesaje de suflet. Vă veți distra ambalând și veți renunța la scotch și plastic, încercați!

Să aveți sărbători frumoase și liniștite!

Photo by Haley Powers on Unsplash

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.