Despre yoga şi corporatişti

A început să dea bine în lumea corporaţiilor să aduci instructori de yoga pentru angajaţi. Clădirile de sticlă găsesc loc în sălile de şedinţă pentru saltele de yoga. Pauza de masă devine pauza de relaxare. Se laudă multiplele beneficii ale acestei practici, de la reducerea durerilor de spate până la diminuarea stresului. Aşa este, yoga are o mulţime de beneficii. Însă n-ar trebui să-l uităm pe cel mai important.

Yoga este o practică a ta cu tine. Este o metodă a de face pace cu toţi demonii care te necăjesc (stres, gânduri, pofte, dureri fizice şi nu numai). Când începe ora nu mai contează nici unde eşti, nici cum ai ajuns acolo. Nu contează ce haine porţi, ce şedinţe ai în ziua respectivă sau ce vei mânca la prânz. Auzi doar respiraţia ta şi vocea instructorului, dar şi aceea undeva departe, într-o altă dimensiune. Eşti convins că poţi să te detaşezi de tot printre colegii de birou? Eşti convins că vei putea să uiţi cât de uşor e să judeci şi să fii judecat?

Dacă alegi să faci yoga, alege pentru tine. Încearcă o clasă la un studio din oraş. Apoi mai încearcă una şi încă una. Nu orice tip de yoga ţi se va potrivi, la fel cum nu orice instructor va vorbi pentru tine. Dă-ţi voie să analizezi cum te simţi şi dacă într-adevăr îţi face bine. Poartă orice haine lejere ai chef. Nu, firma nu contează, la fel cum nu contează nici să fie “pentru yoga”. Sunt pentru tine. Dacă nu ajungi cu mâinile la degetele de la picioare din prima, bucură-te. Ai loc de progres. Amuză-te, tu şi cu tine nu aţi mai ajuns de mult în poziţiile astea. Nu te uita în jur. Singurul care te poate ajuta eşti tu.

La yoga înveţi să faci pace cu tine. Să fie în regulă dacă nu ajungi la timp. Să fie în regulă şi să nu te grăbeşti după. Înveţi să te opreşti din alergat, să respiri şi să-ţi dai voie să fii tu. Aşa înţepenit cum te crezi. Ar fi grozav să poţi face asta la birou, printre colegi. Însă cel mai probabil n-o să-ţi iasă, mai ales dacă eşti începător. Şi este foarte bine aşa. Caută un loc pentru tine.

Sursă foto: Photo by kike vega on Unsplash

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.