Erin Hunter – Warrior Cats

Când am primit prima carte dintr-una din seriile dedicate pisicilor războinice m-am bucurat fix ca adolescenții cărora le sunt destinate cărțile. Adică de ce n-aș citi și eu poveștile aventuroase ale unor mâțe care trăiesc libere în pădure? În plus, cartea era în engleză, ceea ce a fost o provocare în plus.

Seriile Warrior Cats spun povestea unui trib de pisici care trăiește în pădure alături de alte triburi. Uneori se luptă pentru teritoriu, alteori se ajută reciproc. Pleacă în călătorii pline de riscuri și trăiesc aventuri ca orice erou, felin sau nu. Cărțile te prind, eroii sunt îmblăniți și simpatici, iar gesturile lor îți amintesc de pisicile de acasă. Un motan tigran sau o pisicuță în trei culori, un venerabil motan negru sau o doamnă cu trei pui mici, fiecare din eroii acestor cărți are farmecul lui.

Deși dedicate adolescenților, cărțile din seriile Warrior Cats pun lumea într-o perspectivă diferită. Pisicile au vecini, reguli și coduri pe care le respectă. Vorbesc cu strămoșii și primesc îndrumare de la spiritele lor. Au roluri diferite în trib și relații de familie. Fix ca oamenii, dar parcă prin ochii lor mari și frumoși vedem lucrurile mai limpede.

Fie că vă ispitesc chiar pe voi, fie că vreți să ispitiți la lectură prieteni mai tineri, seriile Warrior Cats dăruiesc plăcerea lecturii și a poveștilor cu învățăminte. Le găsiți și în limba română cu titlul Pisicile Războinice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.