Turul României la ciclism, ediţia 2019

A 52-a ediţie a Turului României va avea loc între 11 şi 15 septembrie 2019. Parcurgând un traseu de 707 km, echipele participante vor pleca din Cluj, vor trece prin Sighişoara, Braşov, Focşani, Buzău, Târgoviște şi Ploiești şi vor încheia cursa la Bucureşti. Nu vor rata unele dintre cele mai frumoase peisaje din ţară, incluzând în premieră Drumul Babelor (TransBucegi).

Turul României, competiția de profil cu cea mai mare tradiție din România, organizată de Federația Română de Ciclism, a avut loc pentru prima dată în 1934, România fiind cea de-a șasea țară din lume care a găzduit un tur național de ciclism.

„Mica Buclă”, așa cum mai este cunoscut evenimentul, este inclusă în calendarul competițional european al Uniunii Cicliste Internaționale, care anul acesta a promovat competiția românească la categoria 2.1. Calificativul permite ca la Turul României să ia parte și echipe profesioniste care participă în Turul Franței sau al Italiei, echipe semi-profesioniste, continentale și naționale.

La ediţia din acest an vor participa 20 de echipe din România, Polonia, Germania, Paraguay, Ucraina, Slovacia, Italia, Olanda, Cehia, SUA, Rusia, Belarus, Estonia, Turcia şi Kazakhstan.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.