Pe urmele lui Mahatma Gandhi

În colaborare cu  Ambasada Indiei în România, Editura Herald și Hermitage Urban Spiritual Hub vă invită miercuri, 2 octombrie 2019, ora 17:30 la evenimentul India – între tradiție și modernitatePe urmele lui Mahatma Gandhi. Evenimentul este prilejuit de împlinirea a 150 de ani de la nașterea lui Mahatma Gandhi și de lansarea, în colecția Autobiografia, a volumului biografic Mahatma Gandhi – O viață legendară de Romain Rolland. Evenimentul se va desfășura la Hermitage Urban Spiritual Hub (str. Mihai Eminescu, nr. 127).

Pentru a putea recunoaște spiritul universal și omniprezent al adevărului, trebuie să fii capabil să iubești cea mai neînsemnată creatură – pe tine însuți                                                                                                                          

Mahatma Gandhi

Cine a fost Mahatma Gandhi? Numele i-a devenit aproape proverbial, dar câţi ştiu că el a fost un spirit revoluționar care şi-a dedicat viaţa luptei pentru independenţă, pentru drepturile politice şi civile ale indienilor şi pentru ca cei din clasele sociale defavorizate, majoritari, să ducă o viaţă mai bună? Editura Herald vă propune să descoperiţi un personaj emblematic şi o lume aparte. În cadrul evenimentului va avea loc un spectacol de dans clasic indian, o demonstraţie de arta purtării sariului și un concert de sitar și percuție.

Au răspuns prezent Excelența Sa, Mr. Thanglura Darlong, Ambasadorul Indiei în România, Anca Irina Ionescu (traducătoare), Carmen Coțovanu Pesantez (coregraf de dans clasic indian, specialist în cultură şi civilizaţie indiană – Centrul de Artă “Euterpe”), Iuliana Nălățan (președintele Centrului Cultural „Rabindranath Tagore”, fondator și organizator al Festivalului Namaste India, interpreta de dans clasic Odissi), Victor Marius Beliciu (sitarist român aparținând tradiției Senia Gharana) şi Luisa Neag (coordonatorul colecţiei Autobiografia ).

…Gandhi, sub vesmântul Crezului hindus, ascundea o mare inimă crestină. Un Tolstoi mai tandru, mai potolit si, dacă pot să spun așa, mai natural «crestin», în sens universal: căci Tolstoi a fost crestin mai putin prin natură, cât prin vointă. Asemănarea dintre cei doi este mult mai evidentă, sau, mai bine spus, influenta lui Tolstoi se adevereste a fi mai puternică în apelul de condamnare pe care-l face Gandhi contra civilizatiei de tip european.

Romain Rolland, Mahatma Gandhi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.