Nordic Film Festival 2019

A doua ediţie a festivalului Nordic Film Festival are loc între 25 şi 27 octombrie 2019 la Sibiu. Dedicat cinematografiei ţărilor nordice, festivalul vă propune trei zile de proiecţii de film la Teatrul Național Radu Stanca.

Cinefilii au ocazia să vizioneze producţii premiate cu premii precum Cel mai bun documentar – Robert Festiva, Cel mai bun actor, Un Certain Regard la Cannes, Chicago IFF – Premiu pentru Regie, TIFF – Premiul Juriului, Sundance Film Festival, Label Europe Cinemas – Berlin International Film Festival VB, Premiul publicului – Stockholm film festival și Taipei Film Festival, realizate de cineaști din toate cele cinci țări nordice. Programul cuprinde cinci pelicule de lungmetraj şi o compilaţie de scurtmetraje.

„Deși, în concepția noastră, nordul Europei pare a fi o regiune cu țări similare, în mare parte pustie, plină de zăpadă și complet acoperită de nopțile lungi și grele, Nordul continentului ascunde povești pe cât de diverse din punct de vedere social, pe atât de fascinante și actuale. Adevărul nu seamănă deloc cu imaginea clișeu pe care o avem despre Nordici.”

Vlad Rotaru, selecționerul festivalului

Biletele sunt disponibile aici. Filmele vor fi subtitrate în limbile română şi engleză. Programul complet poate fi consultat aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.