Nordic Film Festival 2020 la Bucureşti

NORDIC FILM FESTIVAL vă invită la a doua ediție de festival în București, cu cinci zile de proiecții premiate, între 19 și 23 februarie 2020 la Cinema Elvire Popesco (Bd. Dacia Nr. 77).

Dacă vă place stilul cinematografic aparte al cineaștilor din țările nordice, Nordic Film Festival nu trebuie ratat. Festivalul vă propune 18 filme de lungmetraj și o selecție de scurtmetraje premiate la cele mai mari festivaluri. Veți putea alege drame, comedii, documentare și filme pentru copii. Proiecțiile vor fi subtitrate atât în limba engleză, cât și în limba română.

„La școală învățăm că ținutul nordic este plin de fiorduri, lacuri, o natură fascinantă și resurse din belșug. La știri, aflăm că Țările nordice au cel mai ridicat nivel de trai și cei mai fericiți oameni din lume. Iar din aceste filme descoperim ce îi face pe nordici cu adevărat speciali. Observăm cum reacționează ei când cotropitorii vor să pună mâna pe resursele lor, când cei mai fericiți oameni din lume dau de probleme sau când într-o comunitate mică apar personaje ce distrug acea ordine perfectă a lucrurilor. Prin aceste filme putem arunca o privire atât în istoria lor cât și în societatea modernă și putem extrage și noi din valorile nordice și din ceea ce îi face pe ei unici.”

Vlad Rotaru, selecționerul festivalului

Programul complet și multe informații despre filme găsiți pe pagina de Facebook Nordic Film Festival. Biletele pot fi achiziționate pe eventbook.ro sau direct de la casieria sălii de cinema Elvire Popesco.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.