Diana Wynne Jones – Cele nouă vieți ale lui Christopher Chant

Cine spune că oamenii mari nu pot citi cărți pentru copii? Și cine spune că nu ai ceva de învățat din orice poveste? Cele nouă vieți ale lui Christopher Chant este o carte dedicată copiilor, adolescenților și tuturor celor care mai cred în povești.

În cartea de față, Diana Wynne Jones pornește de la povestea obișnuită a copilului cu multă fantezie și curiozitate, închis într-o casă în care părinții se ceartă, au probleme financiare și tot ce vor de la el este să nu-i dezamăgească. Dar Christopher are planurile lui. Își rezolva problemele de acasă evadând într-o lume magică, plină de personaje fascinante. Crede că este doar lumea lui până când un unchi îi arată că familia lui nu este atât de departe de magie cum crede Christopher.

Cele nouă vieți ale lui Christopher Chant este o carte cu magie, vrăji, zeițe, crichet, școli de băieți și pisici. Este o rețetă veselă, dichisită cu umor și îmbogățită frecvent cu doze mari de fantezie. Dar este o carte despre prietenie, promisiuni îndeplinite, aventuri și descoperiri cum numai un copil poate cunoaște. Pe scurt, o carte foarte potrivită atunci când vrei să evadezi din cotidian.

Foto credit book2door.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.