Eckhart Tolle – Un pământ nou

Eckhart Tolle este unul dintre cei care susțin o viață cu scop spiritual, trăită în prezent. Nu este o filosofie nouă, îi găsiți rădăcinile în mai toate curentele religoase și filosofice ale omenirii. Asta dacă cumva le căutați. Căci cei mai mulți dintre noi ne consumăm toată energia cu acțiuni materiale și gânduri legate de viitor. Dar dacă sunteți într-o etapă de căutări înseamnă că această carte vă poate găsi într-un moment prielnic.

Un pământ nou este o carte scrisă pentru cititorul obișnuit, dar deschis. Este scrisă pentru cel dispus să-și analizeze ego-ul, să-l înțeleagă și să-l renege. Pentru cel care-și face timp să se gândească la lucruri mai largi decât existența efemeră a omenirii. Pentru cel care caută un scop dincolo de un salariu mai bun, o casă mai mare, o funcție mai importantă. Așa că alegeți astfel de cărți când sunteți pregătiți pentru ele.

După o lungă definire și analiză a ego-ul, Eckhart Tolle își ajută cititorii să înțeleagă cum îl pot lăsa în urmă și cum pot găsi o cale de a împăca interiorul cu exteriorul, acțiunea cu ființarea. Sunt poate cuvinte abstracte, care nu vă spun nimic. Dar printre rândurile sale veți găsi oglinzi de care nu vă veți putea ascunde. Și chiar dacă doare, imaginea reflectată vă va face bine. Un medicament amar, dar necesar. Sau poate nu. Căci fiecare se află în alt moment al călătoriei proprii. De altfel, chiar Eckhart Tolle își avertizează cititorii că Un pământ nou nu este un tratat de fericire, nici o suită de sfaturi practice și metode directe spre iluminare.