Rachel Joyce – Incredibilul pelerinaj al lui Harold Fry

O călătorie este mereu fascinantă pentru cei care o privesc de pe margine. Suntem inevitabil atrași de aventură, explorare, oameni care au curaj să plece la drum. Și, ca mai toate cărțile de călătorie, Incredibilul pelerinaj al lui Harold Fry n-o să vă dezamăgească.

Este prima carte scrisă de Rachel Joyce pe care o citesc. Și aș fi vrut să nu se termine. O pot descrie cu un singur cuvânt: emoționantă. Harold Fry are 65 de ani și s-a pensionat în urmă cu șase luni. Nu s-a pregătit nicicum pentru călătoria de mai bine de 1000 km pe care o face. Doar a plecat să pună o scrisoare la poștă și nu s-a mai întors acasă. A pus un picior în fața celuilalt și de aici lucrurile au mers singure. Șoselele britanice, pantofii de iahting, amintiri, oameni întâlniți întâmplător, un câine, un ghid al plantelor sălbatice, suveniruri, telefoane scurte și aproape tăcute date soției, cărți poștale.

Cartea nu descrie doar viața unui om sau o singură călătorie. Harold întâlnește mulți drumeți, fiecare cu bagajul său de amintiri, frustrări, căutări. Nu este o surpriză că vorbim despre călătoria vieții și nu despre un pelerinaj întâmplător. Suntem cu toții pe drum, chiar dacă ne place să credem că suntem în siguranță, citind o carte și bându-ne cafeaua. Unii au busolă, alții nu. Dar toți vor ajunge, cândva, la finalul călătoriei.

Citind Incredibilul pelerinaj al lui Harold Fry vei simți inevitabil furnicături în talpă. Îți vei imagina ce traseu ai putea face și cum ar fi să ți se ordoneze toată viața după doar trei luni de călătorie. Unii chiar fac pelerinaje care le schimbă viața. Dar cei mai mulți nu scapă așa simplu. Nu există manual pentru viață, deși cărțile ne ajută să punem un picior în fața celuilalt și să ne alegem direcția.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.