Festivalul de Film UrbanEye, ediția 2020

A șaptea ediție a Festivalului de Film UrbanEye va avea loc între 4 și 8 noiembrie 2020. Festivalul va putea fi urmărit on-line, dar și în mai multe birouri de arhitectură din România.

UrbanEye aduce în fața publicului filme despre orașe, construcții sau comunități. Tema ediției din acest an este „Împreună în izolare”, iar documentarele prezente în festival vor oferi perspective diferite asupra locuirii la comun, dar și asupra segregării și a efectelor pe care aceasta le poate avea pentru comunități.

Filmele vor putea fi vizionate on-line, dar UrbanEye va avea și proiecții-capsulă în birouri de arhitectură sau ONG-uri din toată țara.

”Tema noastră – Împreună în izolare – explorează ce se întâmplă atunci când, pentru un motiv sau altul, suntem obligați să ne împărțim spațiul cu celălalt – fie că vorbim despre vecinii de bloc, familia sau prietenii. Cum croiesc arhitecții, constructorii sau liderii sisteme noi de locuire și cum le adaptează cei care chiar trăiesc acolo? Despre asta vrem să vorbim anul acesta și deși o vom face în mare parte online, am invitat în festivalul nostru birouri de arhitectură sau ONG-uri din toată țara: alături de partenerii noștri, le vom facilita o seară de film după program unor oameni care oricum vin zilnic împreună ca să lucreze, respectând toate măsurile sanitare. Ne bucurăm că această inițiativă a fost primită cu entuziasm și că UrbanEye va reuși să aducă spectatorii împreună, în fața aceluiași ecran, chiar dacă într-un alt mod, adaptat vremurilor pe care le trăim”

organizatorii UrbanEye

Puteți vedea întreaga selecție de filme pe site-ul festivalului. Filmele vor fi disponibile pentru 24 de ore, iar biletele pot fi cumpărate on-line, de pe eventbook.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.