Locked Down (2021)

Nu a durat mult până când industria cinematografică a abordat subiectul zilei: pandemia. Locked Down (2021), un film proaspăt difuzat de HBO, vorbește despre toate problemele cu care ne confruntăm, de la relații forțate să existe între patru pereți la regăsirea echilibrului prin bunătate și poezie. Și pentru că doar realitatea ar fi fost cam fadă, se adaugă și o parte aventuroasă, un jaf în stil hollywoodian.

Linda (Anne Hathaway) și Paxton (Chiwetel Ejiofor) formează un cuplu pe cale de destrămare. Izolarea i-a prins însă împreună și i-a forțat să mai locuiască pentru o vreme în aceeași casă. Ca noi toți, și personajele filmului se confruntă cu situații noi, sesiuni interminabile de zoom, lucru de acasă, entuziasm culinar, reîntoarcerea la vechile dependențe, treceri rapide de la entuziasm la tristețe și multe altele. Cele mai mici amănunte devin probleme majore, cele mai îndrăznețe acțiuni devin detalii minore. Mărturisirile în cascadă se amestecă cu secrete care n-ar trebui să existe. Totul este pus la îndoială.

Este greu de spus dacă personajele iau cele mai bune decizii și este foarte ușor să le judeci. În același timp însă, devine evident că până nu ne asumăm momentul, momentul va decide pentru noi. Pe alocuri, filmul este amuzant. Pe alocuri, este trist. Urmăriți de normalitate, constatăm fără să vrem că stă în puterea noastră să definim normalitatea. Și, așa cum un personaj obscur din film spune la un moment dat, suntem la fel de captivi în ”normalitatea” de zi cu zi cum ne văităm acum că suntem din cauza pandemiei.

Deși subiectul este proaspăt și greu de digerat pe alocuri, Locked Down este un film de văzut și de înțeles.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.