La început de an

Perfect predictibil și inevitabil, ne despărțim de anul care tocmai a trecut. Ați avut un an bun?
Nu i-am acordat nici un calificativ. Ne despărțim amiabil și îl privesc cu recunoștință pentru că l-am trăit și pentru tot ceea ce a rămas în urma lui, chiar și pentru pașii ce au devenit amintire.
Câteva clipe numai și îmi va fi deja dor.

Ne dorim belșug, reușite, noroc, dar ultimii ani ne-au învățat că sănătatea și pacea sunt mai importante, iar bucuria de a fi împreună poate fi un mare privilegiu. Acum visăm, ne dorim, sperăm.
Zâmbiți, căci undeva, nu este sfârșitul ci, de fiecare dată, un nou început.


Urările de început de an includ exprimări ca ”să fie”, ”să aveți parte”, ”să vă aducă”. De aici, puteți observa cât de mult ne dorim să ni se întâmple lucruri bune fără a ridica un deget. Să pice fericirea din cer în timp ce noi ne uităm la televizor. De câtva timp, am început să urez spunând ”să vă faceți”. Este o formă de a atrage atenția că dorințele nu se împlinesc dacă doar le contemplăm frumos de pe canapea. Și chiar dacă destinatarii ridică dintr-o sprânceană, cred că e spre binele lor să fie un pic zgâlțâiți la început de an. Doar un pic. Așadar, să vă faceți un an bun și la final de 2024 să fiți mândri de ce-ați realizat și recunoscători pentru ce vi s-a dat.

Photo by Annie Spratt on Unsplash

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.