BOSU

BOSU este un echipament de aerobic inventat de David Weck în 1999. Sună complicat, dar este doar o jumătate de minge de cauciuc, aşezată pe un suport solid, astfel încât poate sta atât pe partea curbată, cât şi pe cea plată. De aici şi denumirea, BOSU fiind acronimul de la BOth Sides Up.

În România a ajuns de câţiva ani doar, aşa că nu vă aşteptaţi să-l găsiţi chiar în toate sălile de fitness. În principal, este dedicat antrenamentelor de echilibru, tonifierii picioarelor şi muşchilor abdominali, dar poate fi utilizat cu ingeniozitate şi pentru alte grupe musculare. Progamele de fitness bazate pe BOSU nu sunt programe de forţă, ci mai degrabă antrenamente cardio intense şi cu efect după mai multe şedinţe. Din acest motiv, sunt accesibile pentru persoane cu orice condiţie fizică sau obişnuinţă cu programele de fitness.

Programele de BOSU sunt destul de statice, durează o oră şi nu sunt agresive pentru musculatură (doar la primele şedinţe e posibil să faceţi febră musculară). Ca la orice antrenament sportiv intens, este recomandat să beţi multă apă pentru a evita crampele musculare (mai ales că menţinerea echilibrului pe BOSU presupune încordarea musculaturii picioarelor).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.