Mâini înzestrate

Doctorul Ben Carson este un exemplu demn de urmat, un model de viață care a reușit prin muncă și studiu să salveze vieți, trecând peste orice bariere. La vârsta de 36 de ani, doctorul Carson, un neurochirurg de culoare devine un renume mondial care a revoluționat medicina în anii ’80 printr-o operație în premieră mondială, de separare a două gemene siameze. El a reușit să le salveze viața amândurora.

A studiat la Universitatea Yale și la Facultatea de Medicină de la Universitatea din Michigan. Îi poartă un profund respect mamei sale, care deși a renunțat la școală în clasele primare, l-a susținut și l-a ghidat să își folosească inteligența pentru a deveni un om de admirat. Ajunge directorul secţiei de neurochirurgie infantilă a Spitalului Johns Hopkins din Baltimore dar și profesor de Neurochirurgie, Oncologie, Chirurgie Plastică şi Pediatrie. El și soția sa înființează în 1994 o fundație pentru a oferi burse copiilor cu performanţe şcolare deosebite.

În autobiografia best-seller “Mâini înzestrate”, Ben Carson ne povestește captivant despre numeroasele operații pe creier pe care le-a avut în carieră dar și despre credința sa în Dumnezeu. “Dumnezeu ne ajută, dar nu oferindu-ne răspunsuri, ci încurajându-ne să ne folosim inteligenţa ca să le găsim şi ghidându-ne în direcţia bună”.

În 2009 apare filmul “Gifted Hands: The Ben Carson Story “, avându-l  în rolul principal pe Cuba Gooding Jr., ce are la bază autobiografia lui Ben Carson.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.