Ziua Fotografiei de Stradă 2014

A treia ediţie a concursului de fotografie de stradă începe astăzi. Până pe 30 septembrie 2014 vă puteţi înscrie cele mai bune 3 fotografii de stradă pe site-ul streetphotography.ro. Cele mai bune 30 de fotografii vor fi expuse într-o expoziţie la sfârşitul lunii octombrie 2014, iar primele 3 vor fi premiate cu echipament foto.

Tema acestei ediţii este „Intoarcerea la origini”. „Căutam acea fotografie de stradă “tradiţională”, “primară”, aşa cum o ştim de la André Kertész, Brassaï, Henri Cartier-Bresson, Robert Doisneau sau Andrei Pandele.”, spun organizatorii (Asociaţia ‘Bucureştiul meu drag’). Ca să nu vă fie foarte greu, pe site-ul competiţiei veţi găsi exemple şi păreri ale membrilor juriului astfel încât acest concurs să fie o ocazie bună de a învăţa ceva. Fotografia de stradă poate fi dedicată arhitecturii, modei, mediului social, unui moment istoric sau poate fi doar un instantaneu reuşit. Pentru concursul Ziua Fotografiei de Stradă, focus-ul cade pe om, pe acţiunile lui, realizând o fotografie care nu ţine cont de timp.

Regulamentul şi detalii despre acest concurs de fotografie veţi găsi pe site-ul special creat pentru această ediţie.  Lumină bună şi inspiraţie!

Foto: Vlad Eftenie, streetphotography.ro

One Reply to “Ziua Fotografiei de Stradă 2014”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.