ZMEU București

Zonă magică de experiment urban

St. Vincent

Declarat comedie, cu două nominalizări la premiile Globul de Aur (cel mai bun film de comedie și cel mai bun actor într-un film de comedie), St. Vincent nu este nici pe departe un film vesel. Dimpotrivă. Presărat cu drame, de diverse feluri, St. Vincent reușește doar să înece amarul prin candoarea unui copil și bunătatea ascunsă a unor oameni.

În lumea copiilor, oamenii sunt mai buni. Chiar dacă este un copil adoptat, cu părinții adoptivi în curs de divorț, Oliver reușește să vadă dincolo de purtarea dură pe care și-o impune vecinul său. Veteran de război, falit, jucător înverșunat la cursele de cai, având soția de opt ani internată într-un azil, Vincent nu are nici un motiv de bucurie. Dar asta nu înseamnă că nu este un om bun. Filmul exploatează relația care se construiește între cei doi, prietenia care îi pune pe picioare și care reușește să aducă puțină lumină și în viața celor din jurul lor.

St. Vincent este cu siguranță o dramă, din care cei mari și orbiți de valori sociale au multe de învățat. Este un film despre bunătate, neobișnuit în producțiile hollywoodiene, cu actori bine aleși. Bill Murray interpretează un Vincent credibil, pe care îl poți recunoaște pe stradă, iar Jaeden Lieberher reușește un Oliver inteligent, timid, evervescent.

Bill Murraycomediefilmrecomandare

Monica Radulescu • 10/01/2015


Previous Post

Next Post

Leave a Reply

Your email address will not be published / Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.