Ora de sport

Deși încerc să nu fiu un adept al consumului extrem, totuși unele lucruri le găsesc necesare. Este cazul echipamentului sportiv adecvat, fie că vorbim despre clăpari sau haine de munte, pantofi speciali de trekking sau costumul de înot. Prețul acestor articole nu este mereu mic, dar investiția este recompensată în timp.

sport_oyshoPentru cei mai mulți dintre noi, sportul este o activitate ușoară, sporadică și menită a ne însenina zilele obositoare de muncă. Unii aleargă, alții preferă bicicleta, unii chiar caută bazine de înot. Dar cei mai mulți dintre noi aleg varianta rapidă a unei ore de aerobic sau de fitness. Sălile de sport sunt cel mai comod și eficient mijloc de a face mișcare. De aceea, hainele pe care le folosim în acest scurt răgaz sportiv ar trebui să contribuie la relaxarea generală.

sport_hmReguli sunt puține când vine vorba de hainele de aerobic: să fie comode, să fie din materiale sintetice care se usucă repede, să fie suficient de mulate sau de largi încât să nu împiedice tipul de mișcare pe care îl faceți (yoga, pilates, zumba, fitball etc.). Sala de aerobic este un spațiu în care doamnele nu trebuie să se streseze cu un decolteu prea îndrăzneț sau cu o pereche prea strâmtă de pantaloni. Alegeți bustiere speciale pentru sport, care să vă asigure susținerea și confortul necesare. Aici nu trebuie să arătați bine, ci să vă simțiți bine.

Importantă este și încălțămintea (întotdeauna alta decât cea pe care o purtați pe stradă). Trebuie să aveți aderență bună pentru că parchetul alunecă și riscați să faceți întinderi musculare sau chiar să vă adunați dizgrațios de pe jos. Trebuie să fie flexibilă pentru a permite toate mișcările unei ore de aerobic. Și trebuie să nu vă facă julituri și bășici pentru că n-o să aveți vreme de plasturi.

Articole vestimentare pentru astfel de activități sportive găsiți desigur în magazinele dedicate, dar, în ultima vreme, linii de vestimentație sportivă au apărut pe rafturile marilor magazine de îmbrăcăminte. Așa că nu trebuie să căutați prea departe, vă puteți face cumpărăturile la mall-ul obișnuit. Aveți totuși grijă la calitatea produselor alese. Echipamentul pentru orele de aerobic ar trebui să vă țină cam doi ani, în condiții medii de utilizare.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.