Simfonia lalelelor 2016

Psimfonia lalelelor_02rimăvara, la Pitești înnebunesc nu salcâmii, ci lalelele. De la cele roșii la zăpăcitele în dungi, de la cele albe și delicate la niște lalele verișoare cu bujorii, de la cele roz și crețe la mult doritele lalele negre, o colecție colorată și frumoasă vă așteaptă în centrul orașului.

A 39-a ediție a Simfoniei Lalelelor, expoziție și târg de flori și în special de lalele, vă așteaptă la Pitești în zilele de 22, 23 și 24 aprilie 2016. Expoziția este găzduită de Casa Cărții, iar prețul unui bilet de intrare este 5 lei. Târgul se întinde în tot centrul orașului și adună crescători și iubitori de flori din toată țara.

simfonia lalelelor_03Istoria lalelelor piteștene a început în 1972, când 3000 de bulbi de lalele au fost aduși de la Arad și Oradea și plantați în centrul orașului. De atunci, floricultorii și peisagiștii piteșteni au avut grijă ca lalelele să fie mereu prezente în parcurile și spațiile verzi ale orașului. În 1978 a debutat Simfonia lalelelor, expoziție de flori, plante de apartament și aranjamente florale. Pe parcursul ultimilor 35 de ani, Piteștiul a plantat peste 500 000 de bulbi de lalele și weekendul acesta sunteți invitați să vă bucurați de aranjamentele acestei primăveri.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.