Ghidul sănătăţii dentare de sărbători

Sărbătorile se apropie iar în abundența de mâncăruri, dulciuri şi băuturi apetisante este ușor să pierdem din vedere importanța igienei orale și a unui zâmbet sănătos. Împreună cu clinica dentară Dental Vivclinique am adunat câteva sfaturi pentru a vă proteja dinții în timpul sărbătorilor!

  • Duşmanul principal al dinţilor este zahărul. Probabil ştiţi deja că bacteriile din cavitatea bucală se hrănesc cu zahăr iar rezultatul este acid, care la rândul său provoacă carii. Din păcate, zahărul este pretutindeni, de la dulciuri la băuturi carbogazoase, pâine, mezeluri, produse lactate, muştar, sosuri de toate felurile. Nu putem evita chiar tot meniul, dar putem ocoli de exemplu acadelele sau caramelele, înlocuindu-le cu prăjituri făcute în casă.
  • O vizită la stomatolog înainte de sărbători vă poate asigura o vacanţă liniştită. Eventualele carii sau alte probleme care vă provoacă disconfort pot fi rezolvate din timp. De asemenea, în cazul în care suferi de probleme în stadiul de dezvoltare, medicul stomatolog te poate sfătui în legătură cu alimentația potrivită și măsurile pe care trebuie să le iei.
  • Spălați-vă pe dinți după fiecare masă! Dacă îți dorești ca alimentația sărbătorilor să nu lase semne asupra danturii tale atunci este important să te speli pe dinți cât de des poți. Un periaj dentar corect poate elimina resturile de alimente dintre dinți și îți garantează că dinții tăi nu sunt expuși zahărului pentru o perioadă îndelungată. Nu uita de ața dentară pentru un periaj atent și apă de gură pentru distrugerea tuturor bacteriilor. Puteți să faceți din spălatul pe dinți un obicei distractiv cu cei mici, împreună vă va fi mai ușor să vă amintiți și să treceți la acțiune!

bauturile-de-craciun-vin-si-suc

  • Băuturile acidulate, atât de populare în perioada sărbătorilor, conțin o cantitate foarte mare de zahăr și pot fi echivalentul unei gustări. Încercați să le evitați pe cât posibil și să consumați apă în schimb. Dacă vinul roşu va fi în meniu, el va fi şi pe dinţi. Atenţie, pătează! Puteţi folosi un pai pentru băuturi, dar cu măsură să nu se urce la cap. Contactul îndelungat cu cafea sau vin duce la pete pe dantură, iar un pai te poate ajuta să eviți aceste probleme.

toothe-brush-tooth-paste-floss

  • N-ar strica să aveţi în casă o periuţă nouă de dinţi, pastă de dinți cu efect de albire, ață dentară și apă de gură proaspătă. Periuţele cu peri tari pot afecta gingiile sensibile, aşa că optați pentru o periuță cu peri moi și fini care se strecoară discret în locurile dificil de periat.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.