David Michie – Pisica lui Dalai Lama

Știu, titlul vă trimite cu gândul în atâtea direcții, încât nici nu știu de unde să încep. Pisica lui Dalai Lama nu este o carte despre pisici, deși povestea este spusă de o pisică. Romanul nu este nici o carte de filosofie budistă, deși Dalai Lama este extrem de prezent în poveste. Dar totuși, despre ce vorbește această carte?

David Michie a adunat într-o singură carte două dintre curentele moderne care fac valuri pe Internet: pisicile și gândurile motivaționale inspirate de filosofie lui Dalai Lama. Dar cu toate acestea, romanul său nu este un clișeu, ci reușește să spună într-o formă amuzantă și ușor de înțeles cele mai profunde și educaționale învățături budiste. Cartea nu trimite la meditație, izolare sau transformare în călugăr, dar aduce în cel mai accesibil loc învățături pe care cu toții e bine să le cunoaștem. Până și Pisica Sfinției Sale învață din ele. Transpuse într-o realitate comună, pildele și aura lui Dalai Lama ajunge la cititori, făcându-i mai buni, mai curioși, mai educați.

Pisica lui Dalai Lama este unul dintre acele romane simple și ușor de urmărit, care te educă fără să simți și pe care ți le vei aminti multă vreme. Iar dacă curiozitatea îți este de-a dreptul trezită din somn, îți recomand cursul De-Mystifying Mindfulness ținut de Universitatea din Leiden, Olanda, la Coursera.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.