ZMEU București

Zonă magică de experiment urban

Noutăţi editoriale

În prag de toamnă, să ne întoarcem la lectură. Să ne întoarcem plini de curiozitate la cărţi care ne deschid orizonturi proaspete, la cărţi care ne învaţă şi ne fac să ne întrebăm. Scotocind prin librării, am găsit următoarele:

Daniel J. Siegel şi volumul său Mindsight – Noua ştiinţă a dezvoltării personale vă aduc o serie de cercetări științifice cu aplicații în viața de zi cu zi, care vor să ajute la înţelegerea modului de funcţionare a creierului, și aduc noi abordări de stăpânire a emoțiilor şi de atingere a potenţialului maxim. Nu este singurul volum semnat de Daniel J. Siegel şi publicat de Editura Herald. În seria dedicată lui găsiţi volume care vorbesc despre mindfulness, părinţi şi copii şi valoarea minţii în transformările adolescenţei.

„În vieţile noastre individuale, mindsight-ul ne oferă şansa de a explora esenţa subiectivă a ceea ce suntem, de a ne crea o viaţă plină de sens, cu o lume interioară mai bogată şi mai inteligibilă. Cu ajutorul mindsight‑ului, devenim mai capabili să ne echilibrăm emoţiile, atingând un echilibru intern care ne permite să gestionăm mai bine micile şi marile surse de stres ale vieţii. Prin abilitatea noastră de a ne concentra atenţia, mindsight-ul ajută, de asemenea, corpul şi creierul să atingă starea de homeostazie – echilibrul interior, coordonarea şi capacitatea de adaptare, care reprezintă însăşi esența sănătăţii. În sfârşit, observarea minții ne poate îmbunătăţi relaţiile cu prietenii, colegii, partenerii şi copiii noștri – şi chiar relaţia cu noi înşine.” , spune Daniel J. Siegel.

Tom Hanks apare în librării în postura de autor. Primul său volum de proză scurtă, numit Caractere atipice, a fascinat prin profunzime şi sinceritate. Pare autobiografic, dar nu este. Personaje dramatice, poveşti pline de emoţie şi sarcasm, Tom Hanks ştie cum se priveşte viaţa din toate unghiurile ei.

Editura Humanitas reeditează cărţile semnate Milan Kundera. Dacă nu le-aţi descoperit încă sau dacă vă lipseşte vreun titlu, este un moment bun să completaţi colecţia. Citind scrierile lui Kundera nu poţi decât să râzi, să plângi şi să spui în continuu “Aşa e! Fix aşa!”.

Dacă sunteţi curioşi ce scriu tinerii britanici, apreciaţi de Vogue şi foarte bine vânduţi, încercaţi volumul Conversations with Friends al tinerei autoare Sally Rooney. Cartea a primit o mulţime de premii, pentru naturaleţea scriiturii, tonul proaspăt şi subiectele extrem de actuale. Este povestea unei tinere de 21 de ani, vulnerabilă şi plină de frustrări, care vă va da de gândit un pic.

carteliteraturarecomandaresally rooneytom hanks

Monica Radulescu • 04/09/2018


Previous Post

Next Post

Leave a Reply

Your email address will not be published / Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.