Cum a fost la Half is free, ediţie de toamnă

Ziua de 29 septembrie 2018 a adus o nouă ediţie a târgului de design românesc Half is free. Organizat de Andreea Esca, târgul aduce la The Ark colecţiile designerilor români pe care îi găsiţi mai greu prin magazine. În plus, aceştia vă propun reduceri de 50% pentru toate produsele lor.

E greu de spus dacă lumea se adună mai mult pentru designeri, pentru reduceri sau pentru posibilitatea de a o zări pe Andreea Esca (“o ştii mamă, o vezi la televizor”, îi spunea o mamă fetiţei ei care nu avea mai mult de 5 – 6 ani). Important este că lumea se adună, din ce în ce mai multă la fiecare ediţie. Astăzi au venit înainte ca târgul să se deschidă. La o oră după deschidere atmosfera era asemănătoare cu cea din staţia de metrou Unirea la oră de vârf. Designerii aprovizionau de zor, marfa dispărea instant, cozile la cabinele de probă erau pline de nemulţumire (“n-aveţi XS?! Oh Doamne, nu se poate, trebuie să aveţi!”), iar blocajele în “trafic” la ordinea zilei. Greu de spus dacă mai avea cineva timp să vadă ce cumpără, părea mai important să apuce ceva decât ce anume lua acasă.

De la un eveniment drăguţ, menit să atragă atenţia asupra creatorilor de frumos autohtoni, Half is free a ajuns un eveniment monden, unde achiziţiile sunt musai. Sportul principal părea să fie căratul sacoşelor.Vremurile când savurai o cafea şi te lăsai inspirat de atmosferă sunt de mult apuse. Vremurile când admirai tricouri sau genţi pictate manual, când te minunai de ideile designerilor de bijuterii şi chiar aveai timp să vorbeşti cu ei sunt iarăşi de mult duse. A rămas doar consumul de lucruri, timp şi energie. Motiv pentru care, cu părere de rău, îl ştergem de pe lista recomandărilor noastre.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.