Episodul 30: Un smoothie sănătos cu avocado

Se întunecă devreme, e mai frig, ni se pare mai ușor să ne înfofolim cu o pătură și să ne petrecem serile lenevind cu o carte sau un film. Așa apare ea, pofta de ceva dulce.. Cum e seară și nu e tocmai recomandat să mâncăm fructe sau dulciuri foarte grele, am cârmit rețetele de smoothie spre ceva mai cremos. Așa am ajuns la avocado, din ce în ce mai prezent în magazine și în rețetele de pe la noi. Vine de departe, dar aduce multe lucruri bune, așa că putem trișa din când în când.

Avocado este recunoscut pentru grăsimile lui sănătoase, dar și pentru cele 20 de vitamine și minerale care ajută în prevenirea multor boli. Se spune că ajută digestia, că ajută inima să funcționeze mai bine, ba chiar că protejează ochii (conține luteină). Este folosit pentru tot felul de preparate, incluzând sosuri, înghețată, salată și multe altele. Pentru smoothie este grozav, pentru că dă o textură plăcută, cremoasă, și transformă o băutură într-un răsfăț.

Iată și rețeta de azi, pentru 500 ml de smoothie cu avocado:

  • avocado – 1/2 bucată, copt
  • banană – 1 bucată
  • reishi – 1/2 linguriță
  • miere – 2 lingurițe
  • lapte – 300 ml

Dacă vă doriți inspirație și rețete de smoothie, puteți descărca gratuit primul eBook ZMEU, ”Rețete de smoothie pentru anotimpuri românești”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.