ZMEU București

Zonă magică de experiment urban

EUROPAfest – Bucharest International Jazz Competition

În perioada 11 – 18 mai 2019, EUROPAfest – Bucharest International Jazz Competition vă așteaptă cu concerte, workshopuri și jam sessions animate de artiști cu backgrounduri culturale diferite și cu evenimente internaționale prestigioase în portofoliu.

În Semifinala ediției de anul acesta au intrat 16 trupe de jazz din 13 țări care se luptă pentru câștigarea Marelui Premiu. Într-o varietate de formule scenice – quintet, quartet, trio și duo – artiștii vor prezenta noile tendințe de jazz din Australia, Azerbaijan, Bulgaria, Franța, Germania, Italia, Japonia, Luxemburg, Polonia, Rusia, Turcia, SUA și Ucraina. Mai multe informații despre artiști vor fi publicate aici.

EUROPAfest – Bucharest International Jazz Competition, este cotat de BBC între primele 3 concursuri de jazz din Europa, și este apreciat deopotrivă de public, artiști și specialiști. De 13 ani festivalul prezintă o varietate de stiluri de jazz, artiști ai noii generații și proiecte din centre de jazz recunoscute în întreaga lume.

Sub sloganul It’s all about live quality music!, EUROPAfest, singurul festival din Europa care reunește 4 genuri muzicale – jazz | blues | pop | clasic prezintă în perioada 9 – 18 mai 2019, peste 250 de artiști din 35 de țări. Pe lângă Bucharest International Jazz Competition, agenda festivalului mai cuprinde: Opening Gala Concert, concerte de jazz, blues, pop și muzică clasică, Jeunesses International Music Competition Dinu Lipatti, master-classes și workshopuri, Caffe Festival, Festival’s corner și Gala EUROPAfest.

EUROPAfestfestivaljazzmuzicarecomandare

Monica Radulescu • 18/03/2019


Previous Post

Next Post

Leave a Reply

Your email address will not be published / Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.