ZMEU București

Zonă magică de experiment urban

1

Taisen Deshimaru – Zen și viața cotidiană

“Fii zen!”, “Îmi strici zenul!”, “Am venit cu zen din vacanță.”, “Azi nu sunt zen deloc.” Folosim destul de frecvent cuvântul “zen”, dar de cei mai mulți dintre noi nu știm ce înseamnă. Îl asociem cu o stare de bine, calm și rezistență la stres. Ce este însă zenul?

Maestrul Taishen Deshimanu încearcă să ne lămurească toate aspectele zenului în cartea sa Zen și viața cotidiană. Dorind să se adreseze celui interesat de aspectele profunde și corecte ale practicii zazen și celui care-și dorește să înțeleagă cu adevărat filosofia zenului, Taishen Deshimanu simplifică limbajul și își tratează cititorii ca pe discipoli.

Veți citi despre sensul vieții și karma, despre comportamentul just și despre abordarea bolilor în medicina estică. Poate în unele aspecte vă veți regăsi și în altele nu. Poate pe unele le-ați putea accepta în viața voastră și altele vă încalcă principii la care nu vreți să renunțați. Ca de fiecare dată când citesc despre filosofia estică observ că nu se insistă pe convertire. Fiecare își alege propriul drum și este responsabil de acțiunile sale. Dar, ca întotdeauna, avem multe de învățat. Iar până la a fi zen este cale foarte lungă.

Herald Publishercartefilosofierecenzierecomandarezen

Monica Radulescu • 06/05/2019


Previous Post

Next Post

Comments

  1. Practica Zen în viaţa cotidiană | ZMEU București

Leave a Reply

Your email address will not be published / Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.