Tricoul

tommy hilfingerUna dintre piesele vestimentare nelipsite atât din garderoba feminină, cât și din cea masculină, este tricoul. Apărut în secolul al XIX-lea prin decuparea lenjeriei dintr-o bucată în două piese mai comod de purtat, tricoul a devenit în scurtă vreme popular printre muncitori.

Bally_2

 

 

 

A fost adoptat în 1898 ca piesă componentă a uniformei marinei americane și a fost curând piesa vestimentară favorită a tuturor celor care își doreau haine de muncă lejere și decente. Erau făcute din materiale ușoare și ieftine, de regulă bumbac, și nu se abăteau de la forma de T, cu decolteu rotunjit.

Grandi's_Atelier

Prin anii ’50, tricourile au devenit o modă, în special pentru că au început să apară în producțiile hollywoodiene. Astăzi, culorile, materialele și formele pe care le pot lua tricourile s-au îndepărtat mult de designul inițial, dar ele rămân favoritele sportivilor, muncitorilor, soldaților și, nu în ultimul rând, ale tuturor celorlalți.

 

Bally

 

Fie că sunt făcute din bumbac, mătase sau fibre sintetice, tricourile pot fi purtate în foarte multe ocazii. Cu un costum cu pantaloni la birou, cu jeans în ieșirile în oraș, cu pantaloni sport alergând în parc sau cu fuste ample de mătase seara. Albe, negre, colorate, cu mesaje haioase sau publicitare, susținând echipa favorită de fotbal sau concertul preferat, tricourile se vor potrivi mereu.

Foto: vogue.co.uk

2 Replies to “Tricoul”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *