Ora Pământului 2016Ora Pământului 2016

Începând cu anul 2007, Pământul a primit o oră de concediu. Este o oră în care poate să respire ușurat, fără grija miliardelor de consumatori. Este o oră în care oamenii sting lumina.

Ora Pământului a început cu 2 milioane de case din Australia și a ajuns la 2 miliarde de susținători din 152 de țări. Și România participă de câțiva ani, înscriind tot mai multe orașe în încercarea globală de a da liber Pământului pentru o oră. În 2016, poți mulțumi Pământului stingând lumina pe 19 martie, între orele 19:30 și 20:30. Dacă nu știi ce să faci timp de o oră fără curent electric, gândește-te cum ar fi să nu mai ai deloc curent electric pentru că resursele planetei s-au epuizat.

Pentru a sărbători Ora Pământului sunt organizate o mulțime de evenimente în toată țara, atât în instituții de învățământ, cât și în companii și organizații non-profit. Mai multe detalii găsești aici.

Dacă ești dornic de o plimbare cu bicicleta, Adevărații Veloprieteni România, SkirtBike și I bike Bucharest s-au gândit la tine. Vino pe 19 martie 2016, în Parcul Izvor, la Rondul Bicicliștilor. Adunarea se dă la ora 19:30, iar la ora 20:30 se va pleca într-o plimbare la șosea pe traseul: Parcul Izvor, Unirii, Piața Romană, Piața Victoriei, Charles de Gaulle, Bulevardul Kiseleff, Calea Victoriei și din nou în Parcul Izvor. Se va respecta codul rutier și veți pedala doar pe prima bandă sau pe pistele de biciclete. În intervalul 19.30-20.15 se vor distribui brățări luminoase primilor 270 de participanți înscriși în tabelul pe care îl găsiți la Ticket URL. Participarea este liberă și încurajată.

De Ora Pământului, stinge lumina!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *