Cum poate fi reformată şcoala românească?

Din 1989 şi până în zilele noastre, şcoala românească trece printr-o continuă reformă. Toate generaţiile din această perioadă se pot recunoaşte ca fiind “prima generaţie care…”. S-au schimbat manualele, programele, examinările, structura anului şcolar, examenele de titularizare ale profesorilor, a apărut Săptămâna Altfel şi clasa 0. Doar faptul că sistemul românesc de învăţământ este printre cele mai slabe din Europa nu s-a schimbat.

Fundaţia Friends for Friends lansează a treia ediţie a Burselor Superscrieri/BRD pentru care se caută subiecte jurnalistice despre modele pozitive cu impact în educaţie şi potenţial de reformare a sistemului. Tematica se referă la sistemul preuniversitar de educație, public și privat (dacă subiectele care vizează sectorul privat au relevanță la nivel național).

Bursele Superscrieri oferă trei burse a câte 2000 euro fiecare, Seminarii Superscrieri pentru o nouă generaţie de autori şi program de mentorat pentru bursierii selectaţi, dar şi pentru alte trei proiecte înscrise pe care autorii vor să le continue oricum.

Înscrierile se pot face până pe 9 iunie 2017, aici. Din juriu vor face parte Emilia Șercan, Florin Negruțiu, Mona Dîrțu, Sorana Stănescu și Teodor Tiță.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *