Divan Film Festival prezintă Balkan Love

A VIII-a ediție a festivalului dedicat filmului și artei culinare balcanice, Divan Film Festival, va avea loc între 18 și 26 august 2017 la Craiova și Port Cultural Cetate din județul Dolj. Tema acestei ediții este Balkan Love.

Divanul Degustătorilor de Film și Artă Culinară vă propune opt zile de festival închinate dragostei balcanice, rareori atinsă de monotonia perfecțiunii, după cum spun organizatorii. Noul director artistic al Divan Film Festival, Cătălin Olaru, și Massimiliano Narduli, responsabil de secțiunea de scurtmetraje au ales pentru public filme care întrunesc basm și dramă, căutări, poezie și gesturi de iubire.

Când zici Balcani, te gândești automat la război și moarte, la familii dezrădăcinate și plâns cu sughițuri. Anul acesta, Divan Film Festival își propune să demonstreze că, în Balcani, lumea se mai și iubește, nu doar se sfârtecă și se dușmănește. Am ales să omagiem dragostea cu filme noi, majoritatea urmând a fi proiectate în premieră națională.”, spune Cătălin Olaru.

Divan Film Festival va avea loc în perioada 18 – 20 august în Craiova (la Cinema Inspire din Mercur Center și în Centrul Vechi), iar în perioada 21 – 26 august în Portul Cultural Cetate. Intrarea este liberă la toate proiecțiile și concertele.

În timpul desfășurării festivalului, camparea este gratuită în Portul Cultural Cetate, iar înscrierile se pot face pe pagina de Facebook a Divan Film Festival.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *