Noutăţi editoriale – Bill Bryson

Este deja vară, sezonul de călătorii s-a deschis şi suntem nervoşi, agitaţi, în căutarea destinaţiei perfecte de vacanţă. Să aibă ieşire la mare, all inclusive, distracţii pentru copii, obiective turistice, pachete atractive. Dacă sunteţi curioşi cum văd alţii călătoriile şi vacanţele, răsfoiţi cu încredere cărţile lui Bill Bryson.

Despre Călătorii prin Europa am mai vorbit. Este o vacanţă lungă, cam prin toată Europa, fără maşină şi cu un plan oarecum stabilit de călătoria similară făcută cu 20 de ani în urmă. Călător entuziast şi scriitor plin de umor şi spirit de observaţie, Bill Byson descoperă şi povesteşte cele mai simpatice metehne ale oamenilor şi locurilor care îi ies în cale.

Dacă nu aveţi timp şi resurse pentru o plimbare aşa de lungă, citiţi Însemnări de pe o insulă mică în care Bill Bryson povesteşte despre plimbarea sa prin Marea Britanie, din nou, cu mijloace de transport în comun. Călătoria încheie o şedere de 20 de ani în această ţară şi vă poate inspira să descoperiţi sau să redescoperiţi ţara care vă găzduieşte. Şi pentru că o fi insula mică, dar nu e chiar atât de mică, cartea lui Bryson are şi o continuare Drumul către Little Dribbling, Noi însemnări de pe o insulă mică.

Pentru cei dornici de o excursie în sălbăticie, sau aproape, Bill Bryson are o carte. Da, a făcut-o şi pe asta. O plimbare prin pădure, Redescoperind America pe cărările Munţilor Apalaşi este dedicată unuia dintre cele mai lungi trasee din lume (3400 km). Mergând pe jos şi împărţind drumul cu un camarad morocănos, Bryson nu este părăsit de umor, deşi norocul îl mai lasă din când în când.

Din toate cărţile lui reiese acelaşi spirit aventuros, vesel, plin de imaginaţie şi.. realist. Nu este un Superman al călătoriilor, deşi are ceva resurse la îndemână. Dar modul lui de a-şi implica publicul în poveste vă demostrează că amintirile cele mai frumoase sunt pline de neprevăzut.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.