Dean Burnett – The Happy Brain

Pentru că tot vorbeam despre cărţi primite, e momentulpovestim despre cartea lui Dean Burnett, The Happy Brain (Creierul fericit).

Dean Burnett este neurolog, blogger şi un om fascinat de ce se întâmplă în capul nostru al tuturora. La propriu. Cercetările sale privind fericirea îl duc prin lumea complicată a creierului uman şi al reacţiilor lui, dar şi mai aproape de noi. Cartea analizează diverse aspecte ale vieţii despre care se ştie sau se bănuieşte (sau doar se speculează) că ne-ar aduce în vreun fel fericirea. Nu, nu veţi afla reţeta fericirii din această carte, însă veţi învăţa o mulţime despre cum funcţionează creierul, despre cum ne păcăleşte şi despre ce anume îl face să ne dea senzaţia de fericire.

The Happy Brain este o carte scrisă pentru publicul larg, plină de umor şi exemple dureros de reale. Ne arată limpede că ne lăsăm înşelaţi de titluri ca “Reţeta fericirii în 5 paşi” pentru că este tot ce dorim de la viaţă: să fim fericiţi. Partea bună este că putem într-adevăr să fim fericiţi. Partea mai puţin bună este că nu există reţetă universală (nici pastile asortate). Pentru mine a funcţionat să primesc cadou această carte.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *