Festivalul de Film Urban Eye Cluj

Festivalul de Film Urban Eye ajunge la Cluj

Festivalul de Film Urban Eye, primul festival de film din țară despre mediul construit și viața urbană, vă așteaptă la prima sa ediție la Cluj între 11 și 15 mai 2022. După opt ediții de succes la București, festivalul trece Carpații și poposește pentru cinci zile la Cinema ARTA.

Ediția clujeană are ca subiect central distrugerea orașelor și ce presupune reconstruirea lor. Distrugerea locuințelor, monumentelor și chiar a orașelor în ansamblu sunt în ultima perioadă realități din vecinătatea noastră. Prin filmele selectate, publicul este invitat la să reflecteze asupra valorii materiale ale acestor locuri pierdute în diverse conflicte armate, dar mai ales asupra valorii simbolice, emoționale și a relațiilor din comunitățile care le locuiau.

Festivalul de Film Urban Eye include o selecție de documentare internaționale despre oraș, locuire, memorie și identitate, dar și discuții, tururi ghidate prin oraș și ateliere pentru cei mici.  Biletele şi abonamentele pot fi achiziţionate de pe site-ul festivalului www.urbaneye.ro, de la Cinema ARTA, str. Universității 3, sau din rețeaua Eventbook.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *