slow. o conferință virtuală despre sustenabilitate

Glamour organizează a doua ediție a conferinței virtuale slow între 19 și 22 aprilie 2021. Evenimentul oferă o perspectivă interesantă asupra sustenabilității pentru că printre invitați se regăsesc nu doar activiști, jurnaliști și antreprenori, ci și reprezentanți ai celor mai poluante industrii (textilă și cosmetică).

Cine poartă responsabilitatea consumului și a poluării? Firmele care ne ispitesc cu produse cu ambalaje nereciclabile sau refolosibile, produse testate pe animale, pline de chimicale poluante și realizate în fabrici care nu respectă etica muncii sau consumatorii care se lasă ispitiți și nu aleg produse sustenabile, cumpără mai mult decât folosesc și nu duc ambalajele la reciclat? Este o lungă dezbatere care nu face decât să mute vina dintr-o grădină în alta. Ar trebui implicare de ambele părți, fiecare conștientizând cât de mult poate ajuta. Pentru că dacă producătorii vor înlocui toate produsele existente cu produse sustenabile, dar noi continuăm să consumăm în neștire, vom fi poate ceva mai bine, dar nu cu mult. Este nevoie de un efort susținut pentru a repara ce am stricat atât de ușor. Este interesant așasar de ascultat ce au de spus reprezentanții L’Oréal. Și cum se discută despre sustenabilitate la o conferință sponsorizată de actori economic puternici.

Ediția slow de anul acesta tratează și alte subiecte legate de sustenabilitate cum ar fi orașe inteligente, grădini urbane, economie circulară, risipa, sustenabilitatea în artă și altele. Programul complet este disponibil aici.

Conferința va avea loc pe zoom, accesul este gratuit, dar este nevoie de înscriere pentru fiecare discuție în parte.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.