Finish – Ciclaton

IMAG1622Era un cuvânt ciudat, dar şi ispititor. Ȋncepusem să fac anagrame în minte, poate înţeleg esenţa: ciclon, talon, ton, tic, aton…, dar nimic, nici o altă combinaţie nu mă făcea să înţeleg sensul. Nu despre anagrame pe hârtie era vorba, ci anagrame ale vieţii. Schimbi ordinea acţiunilor tale, schimbi vieţi. Faci altceva decât de obicei, te alături unor oameni şi faci un lucru bun, simplu. Din curiozitate, din mândrie, din dăruire, din inimă, pui piciorul în pedală şi nu te opreşti până nu duci misiunea la bun sfârşit. Nu contează că vântul te scutură, că ploaie te înmoaie, că picioarele plâng, fiecare rotaţie o faci cu mintea ţintuită către cauză.

IMAG1632Incursiunea începuse şi cu toţii urmăream traseul şi comentam întâmplările şi stările participanţilor de anduranţă. Temerarii stăteau ca pe ace, ca-ntr-un concurs de ştafetă, şi pândeau venirea grupului, ca apoi să pedaleze şi ei către punctul final. Devenea un lanţ al binefacerii şi al stării de bine. Când un grup se strânge pentru o cauză, atunci devin mai umani, mai blânzi, mai docili, mai sfătuitori unii cu alţii şi mai încrezători.

DSC_3543Ȋntr-adevar, tot timpul e nevoie să ajuţi, să faci bine, să te chinui să devii mai bun, să …, şi toate acestea nu sînt vizibile, şi binele nu se întoarce ca fulgerul către tine să-ţi mulţumească, şi tinzi să nu faci pasul, căci ţi si se pare zadarnic. Nimic nu-i în zadar. Alegerile şi acţiunile ne definesc. Noi avem posibilitatea de a alege, unii nu. De aceea Ciclaton ne-a adunat şi ne-a pus la pedalat!

Am văzut ideea Ciclaton ca fiind o idee simplă, bine închegată, distractivă, foarte dinamică, sănătoasă şi constructivă. Anul acesta a fost prima ediţie de Ciclaton, iar finalul a fost unul plin de reuşite. Cicliştii au prins formă, unii şi-au depăşit forţele, unii au descoperit noi pasiuni, unii şi-au făcut prieteni, cu toţii ne-am descoperit şi am urmat acelaşi drum.

Până în data de 19 octombrie 2014, dacă aveţi în minte un toc, ton, tic, aton, puteţi dona la Ciclaton!

 

One Reply to “Finish – Ciclaton”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.