Noutăţi editoriale

Pentru amatorii de lectură, noutăţile editoriale sunt ca vizitele lui Moş Crăciun. Întotdeauna suntem cuminţi şi primim ceva bun.

Julian Barnes este unul dintre preferaţii editurilor şi publicului din ultimii ani. Ultima apariţie este volumul ‚Niveluri de viaţă’, o demonstraţie a teoremei conform căreia două lucruri care sunt puse împreună pentru prima dată, pot schimba lumea. Romane de dragoste şi de viaţă, scrierile lui Julian Barnes ating mereu corzi sensibile, trezesc întrebări, nasc gânduri.

adio dar mai stau putin‚Adio, dar mai stau puţin’ este romanul semnat Nick Hornby care stă la baza filmului ‚The long way down’ (2014). Este o modă a vremurilor noastre să vedem întâi filmul şi, abia apoi, să ne fie stârnită curiozitatea şi pentru textul care l-a făcut posibil. De cele mai multe ori, cartea bate filmul, pentru că citind ai posibilitatea să-ţi creezi propriul film, să-ţi zgândări imaginaţia (nu doar s-o primeşti cu aplauze pe a altora).

‚Copilăria lui Isus’ este ultimul roman al lui JM Coetzee tradus în limba română. Merită o privire şi numai doar pentru prestigiul autorului, laureat al Premiului Nobel pentru literatură în 2003. Este un roman aparte, experimental, ca toate scrierile lui Coetzee, care abordează drama refugiaţilor într-o ţară fără nume, fără răspunsuri.

invingatorul este intotdeauna singurDespre Paulo Coelho nu mai trebuie să vă povestesc. ‚Învingătorul este întotdeauna singur’ este deja la a doua editare pentru editura Humanitas. De altfel, multe dintre romanele sale sunt reeditate pentru că publicul încă le caută. ‚Învingătorul este întotdeauna singur’ este povestea speranţelor şi eşecurilor de pe covorul roşu al unui prestigios festival de film. Despre vise şi moarte, despre luptă şi şansele de a o pierde. Modern şi filosofic, profund şi mascat de aparenţe, romanul lui Coelho se adresează tuturor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *