Din cele mai vechi timpuri, oamenii şi-au dorit să privească lumea de sus. Unii au ales să urce munţi, alţii să poarte tocuri. Se pare că încălţămintea înălţătoare a fost adoptată şi de persani şi de egipteni, şi de atunci încoace, de toată lumea.
Lumea modernă a evoluat diferit pentru bărbaţi şi femei. Pentru primii, prezenţa tocurilor nu este tocmai bine văzută, deşi, regii luminaţi ai Europei le purtau cu glorie. Până la urmă, câţiva centimetri în plus nu fac rău nimănui, ba chiar ajută, oferind puţină relaxare tendoanelor. Pentru femei, tocurile au devenit un accesoriu aproape obligatoriu în ţinutele elegante, iar lipsa lor este de multe ori asociată cu delăsarea sau comoditatea excesivă. Deci, oricum ai da-o, nu iese bine. Rigorile societăţii ajung din urmă fiecare generaţie.
Între noi fie vorba, pantofii cu toc au un farmec aparte şi impun o ţinută îngrijită. Dacă se păstrează măsura, ei pot fi purtaţi în fiecare zi şi în orice ocazie. Iar cine spune că nu se poate alerga după autobuz pe tocuri, ei bine, se înşeală. În cadrul evenimentului ‚Femei pe Mătăsari’, care va avea loc între 6 şi 8 iunie 2014, veţi avea şi dovada. ‚250 m alergăm pe tocuri’ este o iniţiativă caritabilă aflată la cea de-a treia ediţie. Pentru fiecare metru alergat, Volksbank donează 1 euro secţiei de onco-pediatrie a spitalului Marie Curie. Alergarea va avea loc pe 8 iunie 2014, începând cu ora 11:00, pe strada Mătăsari, nr 17. Vă puteţi înscrie online sau la faţa locului în zilele de 7 iunie 2014, orele 17:00 – 19:00 şi 8 iunie 2014, orele 10:00 – 10:45. Înscrierea include şi o donaţie de 10 ron. Sunt doar 50 de locuri disponibile, aşa că înscrieţi-vă cât de repede. Categoriile la care vă puteţi înscrie sunt:
- Charleston chicks (3-5 cm)
- 60s Retro (5.1- 8,5 cm)
- Disco Elevators (peste 8.5 cm)
- Men on heels (mărimea nu contează)
Să privim lumea de la înălţime, cu eleganţă, graţie şi pricepere.
Foto: freedigitalphotos.net