Ce cumperi de la reduceri?

Răspunsul la această întrebare este între “tot feluri de fleacuri” și “mai mult decât era cazul”. Magia reducerilor s-a extins aproape la orice produs sau serviciu. De la haine la mâncare, de la servicii de cosmetică la piese auto, de la abonamente TV la abonamente la sală. Avem perioade speciale și zile nebune de reduceri, avem motive reale și motive fictive, ce să mai, orice număr tăiat și urmat de un altul mai mic produce o mică isterie cumpărătorului.

Ultimele cumpărături de la reduceri au fost o fustă și un rulment pentru roata din spate a mașinii. Dar să vorbim despre haine. E clar că avem prea multe și niciodată destule. Perioadele de reduceri anuale sunt 15 ianuarie – 15 februarie și 15 iunie – 15 iulie, dar găsiți reduceri și cu multe alte ocazii. Dacă nu vă place să răscoliți magazinele și să concurați pentru produsul preferat, puteți alege varianta online. Aveți grijă totuși la cumpărăturile online, unele magazine, deși reprezentate în România, facturează comenzile online direct în conturi externe, ale firmei mamă. Este cazul zara.com care trimite banii direct în contul în euro în Spania. Dacă banca dumneavoastră are comisioane la astfel de transferuri, s-ar putea ca reducerea să nu mai fie reducere (ING Bank, de exemplu, operează astfel de transferuri direct în euro, la cursul băncii din ziua respectivă, ceea ce înseamnă că suma de plată va fi mai mare decât cea de pe factură).

O altă soluție de evitare a aglomerației este să mergeți prin magazine la o oră nepotrivită pentru restul lumii. Fie că mergeți când magazinul abia s-a deschis, fie că mergeți în pauza de prânz, liniștea din magazine vă va inspira la alegeri mai bune. În plus, veți avea timp să căutați și să probați ceea ce vă place, fără nervi risipiți la cozi.

Calculați mereu prețul corect al unui articol, nu reducerea care s-a făcut. O reducere de 70% nu înseamnă neapărat că produsul respectiv este un chilipir. De asemenea, aveți grijă la acel “până la” care precede de obicei numărul măreț al reducerii. Puteți găsi produse reduse cu mult mai puțin decât ce este afișat cu litere de o șchioapă. Reducerea ar trebui să fie marcată pe etichetă.

Dacă unele magazine practică un sistem lejer de returnare în 30 de zile a produselor care nu v-au câștigat încrederea, nu același lucru se întâmplă în sezonul de reduceri. Perioada de returnare poate varia de la 3 zile, la 7 zile sau la nici o zi, în funcție de magazin. Interesați-vă de politica de retur înainte de a cumpăra.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *