Noutăți editoriale – O carte ca un filmNoutăți editoriale – O carte ca un film

La început, filmele au fost făcute după romane care și-au dovedit succesul și potențialul de-a lungul timpului. Dar în ultima vreme, tot mai des, cărțile sunt scrise de la început pentru a deveni filme. Și dacă unora cartea le va plăcea mereu mai mult, sunt alții care apreciază stilul degajat, ușor de imaginat și plin de suspans al cărților menite să fie filme.

ora de aur_ann learyAcesta este și cazul romanului Ora de aur, semnat de Ann Leary. Romanul spune povestea unui mic oraș pitoresc, în care nou veniții McAllister reușesc să aducă traume, dezechilibru pe fondul unor prietenii aparent nevinovate. Despre liniște tulburată, probleme și sentimente mai noi sau mai vechi, vor vorbi Meryl Streep și Robert de Niro în ecranizarea acestui roman care va fi lansată în 2016.

profesorul si menajeraProfesorul și menajera este cel mai cunoscut roman al scriitoarei japoneze Yöko Ogawa, roman ecranizat în anul 2006. Profesorul și menajera spune povestea unui matematician ilustru, care nu-și mai poate folosi memoria decât 80 de minute pe zi și care modelează tot restul vieții sale în numere și relații matematice. Menajera și fiul acesteia sunt personajele în jurul cărora se va deschide și extinde ecuația vieții lui.

Și romanul Pata umană al lui Philip Roth a beneficiat de o ecranizare cu nume sonore. Anthony Hopkins, Nicole Kidman sunt doar câteva nume de pe afișul filmului care a rulat în cinematografe în 2003. Povestea unui profesor de limbi clasice acuzat de rasism la adresa studenților săi, este de fapt povestea zvonurilor, a opiniei publice care nu verifică ci doar acuză, a vieților expuse de o glumă, de o nuanță. Un subiect modern, tratat deopotrivă cu umor și tristețe și foarte potrivit pus în scenă de Anthony Hopkins.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *