Festivalul Internațional de Benzi Desenate – Sibiu 2016Festivalul Internațional de Benzi Desenate – Sibiu 2016

A patra ediție a Festivalului Internațional de Benzi Desenate ocupă Sibiul între 15 și 17 aprilie 2016. Este cel mai mare festival de gen din țară și de patru ani adună la Sibiu peste 1000 de participanți.

Dacă sunteți pasionați sau amatori într-ale benzilor desenate sau doar doriți să experimentați această exprimare artistică, la Complexul Național Muzeal ASTRA din Sibiu – Casa Hermes, Piața Mică, nr. 11 vor fi prezenți cei mai buni autori de benzi desenate din ṭară și din Europa pentru a expune, a desena, a vorbi, a gândi și a râde pornind de la banda desenată! S-au pus la cale workshop-uri, meciuri de BD, expoziții, live-drawing, conferințe, lansări de albume și un concert-desenat, totul pentru a stârni interesul publicului sibian.

Și cum la un festival de benzi desenate, afișul nu putea fi lăsat la voia întâmplării, această ediție a beneficiat de un afiș realizat de Robert Obert (București) și este inspirat din caracteristicile universului dezvoltat în albumul „Profeția Urbană”, publicat în 2015.

Dacă doriți să vă afirmați ca artist de benzi desenate, Festivalul Internațional de Benzi Desenate vă propune și un concurs. Până pe 10 aprilie 2016 vă puteți înscrie lucrările (o planșă A3) pe tema Super Eroi pentru Sibiu. Textul asociat desenelor trebuie să fie în limba franceză sau în limba română. Lucrările se vor depune fie direct la sediul Asociației de prietenie ‘Ille et Vilaine — Sibiu’ (APIVS). — Casa Franceză, Str. Konrad Haas, nr. 14, 550177 Sibiu-România, fie prin poștă. Pe plic se va menționa ‘Pentru Concursul de Benzi Desenate’

Mai multe detalii despre programul festivalului puteți afla aici.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *