Romanian Design Week 2016Romanian Design Week 2016

Sărbătoarea designului românesc a ajuns la a patra ediție. Între 20 mai și 5 iunie 2016, Romanian Design Week aduce în fața publicului larg și a profesioniștilor toate disciplinele designului: Arhitectură, Urbanism, Design de obiect, Design Hibrid, Design grafic şi ilustraţie, Design Vestimentar şi Design de produs.

Cele mai bune proiecte din ultimul an vor fi prezente în expoziția centrală a evenimentului, găzduită de Piața Amzei din București, începând cu 21 mai 2016, între orele 10:00 și 22:00. 150 de designeri și arhitecți au fost aleși pentru această expoziție, alegerea lor fiind realizată de un grup amplu de specialiști, din care fac parte Adrian Soare, Arhitect Partener SYAA, Domnica Mărgescu, director de modă Elle, Maurice Munteanu, editor de modă Elle, Mihai Gurei, director de creație și fondator Intro, Ovidiu Hrin, graphic designer și Ștefan Barutcieff, director de creație la Pilotfish, München.

Timp de 17 zile, Bucureştiul va fi inundat de creativitate, fie că vorbim despre arhitectură, design de interior, modă, design de obiect sau de grafică și ilustrație. Pe lângă expoziţiile centrale, dedicate artiștilor și designerilor consacrați, o serie de spații convenționale și neconvenționale, galerii de artă, studiouri de design, ateliere sau showroom-uri au găzduit conferinţe, expoziții, proiecţii, ateliere. Noaptea Agențiilor de Publicitate și Noaptea Studiourilor de Arhitectură vă vor provoca să abandonați somnul și să redescoperiți frumosul îmbinat cu utilul și cu multă, multă inspirație, Lista completă a evenimentelor conexe Romanian Design Week poate fi consultată aici .

Ediția de anul acesta are ca invitați țările scandinave. Danemarca, Finlanda, Islanda, Norvegia şi Suedia vor încerca să răspundă la întrebări extrem de actuale prin propuneri de dezvoltare urbană, în cadrul expoziției A Turn for the Better. “Parcările pot fi transformate în loturi construibile?”, ”Şantierele abandonate pot deveni cartiere urbane pline de viaţă?”, ”Cum arată arhitectura apicolă?”, “Cum atragem atenţia publicului asupra proceselor de planificare urbană şi cum convingem navetiştii să aleagă bicicleta în locul maşinii?” sunt doar câteva dintre acestea. Expoziţia este prezentată cu sprijinul ambasadelor Danemarcei, Finlandei, Norvegiei şi Suediei în România, cu aportul financiar al Fondului Cultural Nordic.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *