Me Before You (2016)Me Before You (2016)

Rulează în cinematografele de la noi un film de dragoste. Mai mult, o dramă. Nimic interesant pentru amatorii de filme cu încasări uriașe, actori cunoscuți și efecte de senzație. Cu toate acestea, Me Before You are meritele lui.

Întreaga psihologie a filmului se bazează pe întrebarea: dacă ai putea să faci doar un număr foarte limitat de lucruri în viață, ai alege să trăiești în limite sau ai renunța la tot? Ar fi egoist să trăiești impunându-le celor dragi limitele tale sau ar fi egoist să le impui decizia ta de a renunța la viață? Sigur, nimeni nu se gândește că într-o zi va ajunge să fie complet dependent de cei din jur, că un accident banal le va bulversa întreaga existență. Și nimeni nu-și dă seama cât de norocos este până când nu-l lovește soarta. Dar a accepta jumătate sau a renunța la tot este un principiu care se aplică în toate aspectele vieții. Ne mulțumim cu imperfecțiuni călduțe sau acceptăm doar perfecțiunea absolută?

Filmul nu aduce pe ecran actori cu nume sonore, dar căldura și emoția lor răzbate până la scaunele spectatorilor. Pentru că sunt tineri, frumoși, dornici, plini de viață. Pentru că ar putea foarte ușor să ia locul personajelor. Pentru că ar putea foarte ușor să ia locul tău. Ce-ai alege?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *