Cum a fost la Crosul Pădurii Copiilor 2017

Cea de-a noua ediție a Crosului Pădurii, cel mai mare eveniment caritabil de alergare organizat în România în sprijinul unui proiect de mediu, a adunat în Ploiești și București peste 1200 de persoane. Cele două zile dedicate activităților în inima naturii s-au încheiat cu strângerea fondurilor suficiente pentru îngrijirea celor 389.800 mii de puieți, plantați deja. Rezultatul final al mobilizării face posibilă creșterea unei noi păduri în sudul ţării.

Dacă la Ploiești alergătorii au avut parte de vreme bună, nu același lucru s-a întâmplat în cele două zile de activități în București. Temperaturi nu mai mari de 10 grade și o ploaie de neoprit au fost condițiile meteo care au pus la încercare îndârjirea organizatorilor și entuziasmul participanților. Spre marea noastră bucurie, toată lumea a fost la înălțime. Au alergat în ploaie și adulți și copii, atelierele au fost adăpostite în corturi și totul a fost dus la bun sfârșit conform programului. Nici o abatere, nici o ezitare. Este o dovadă în plus că există printre noi oameni care își doresc aer curat, păduri întinse și care investesc timp și energie pentru a realiza această dorință. Le mulțumim și îi așteptăm cu drag la multe alte evenimente simiare.

Asociația Pădurea Copiilor este o asociație de mediu care investește în oameni și păduri, acționând prin împăduriri, dezvoltare comunitară, evenimente sportive, educaționale și prin eco-inovație. Până în prezent suprafața împădurită este de 58 de hectare. Asociația Pădurea Copiilor le va îngriji și va închide ciclurile de monitorizare ale acestor păduri folosindu-se de aceste fonduri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.