Pădurea Copiilor la final de an

La final de an ne numărăm realizările şi dezamăgirile, avuţiile, prietenii şi farfuriile cu mâncare, călătoriile şi obiectele noi de prin casă. Pădurea Copiilor numără puieţi proaspăt plantaţi, hectare de pădure îngrijite şi oameni fericiţi.

Pădurea Copiilor anunță cu entuziasm că până în prezent a adus la viață 62,2 hectare de pădure, în beneficiul a 8 comunități formate din nu mai puțin de 30.000 de persoane. Obiectivul asociației pe termen lung este de ajunge în peste 100 de comunități din Regiunea Sud-Muntenia până în anul 2030, adică 18% din totalul Regiunii.

În această toamnă, Asociația Pădurea Copiilor a ajuns cu campania de împăduriri în județul Ialomița, unde 38.300 de puieți au prins rădăcini în comunele Bărbulești și Roșiori. Cele două comunități cu peste 7.000 de oameni se vor bucura de beneficiile pădurii și de programele educaționale susținute de Pădurea Copiilor.

De acum încolo, asociația va efectua lucrări de îngrijire timp de încă 6 ani, va monitoriza pădurile timp de 15 ani și va susține dezvoltarea comunităților beneficiare prin acțiuni adaptate nevoilor lor.

Campania de toamnă a cuprins și completări cu 40.200 de puieți la Dragoș Vodă și Drăgănești Vlașca. La lucrările din această toamnă a fost folosit și un utilaj prototip de plantare dezvoltat de INMA (Institutul Național de Cercetare – Dezvoltare pentru Mașini și Instalații Destinate Agriculturii și Industriei Alimentare). Din primăvară, Pădurea Copiilor va amplifica programul de plantări cu ajutorul propriului utilaj modern, achiziționat printr-o finanțare în cadrul programului ”Idei în Țara lui Andrei” susținut de OMV Petrom.

Rezoluţiile de an nou pot include şi implicarea în proiecte de mediu, reducerea consumului şi colectarea selectivă. Aveţi grijă de păduri!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *