David Michie – Arta de a toarce și Puterea lui Miau

Seria de romane Pisica lui Dalai Lama continuă cu volumele Arta de a toarce și Puterea lui Miau. Dacă ați citit deja primul volum, celelalte vor fi o bucurie, căci aventurile micuțului Leopard de zăpadă, alias pisica lui Dalai Lama sunt o inepuizabilă sursă de liniște și înțelepciune.

David Michie este cunoscut pentru scrierile sale dedicate budismului. Pisica lui Dalai Lama nu este însă o adeptă convențională a budismului. De aceea și poveștile ei sunt plăcut de urmărit și captivante. Prin întâmplările ei descoperim lumea din jurul lui Dalai Lama, principiile care guvernează aici și, nu în ultimul rând, lucruri mărunte care ar putea să ne facă viața mai buna. De multe ori, ignorăm anumite alegeri fără a ne gândi măcar la ele. Suntem prinși într-un vârtej de dorințe, de nevoi, de nemulțumiri, care anihilează orice urmă de bucurie. Același vârtej de activități și rutină poate prinde și viața unei pisici. În Arta de a toarce, pisica încearcă să-și dea seama ce anume o face fericită. Iar în Puterea lui Miau, ea primește sarcina de a gândi mai puțin și a experimenta mai mult, de a trăi în prezent.

Pisica Sfinției Sale este un excelenet mijloc de a atrage atenția. Filosofia sa simplă este ușor de înțeles și, așa cum pățește și eroina romanelor lui David Michie, și noi putem să ne punem întrebări, să devenim curioși și atenți.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *