Cărțile care ne-au făcut oameni, cu Dan C. Mihăilescu

Librăria Humanitas de la Cişmigiu vă aşteaptă miercuri, 24 ianuarie, începând cu ora 19:00, la o nouă întâlnire „Cărţile care ne-au făcut oameni, cu Dan C. Mihăilescu“. Invitata acestei seri va fi scriitoarea Ioana Pârvulescu, iar tema dialogului va fi „ De ce (și cum) citim romane?“.

Dorința de a citi repede, ca să ajungi la sfârșitul cărții și de a citi încet, ca să nu ți se termine cartea, două semne, de-obicei simultane, ale romanului bun., spune Ioana Pârvulescu

În adolescență mă îmbătam cu poezie și filozofie (amatoristic). În studenție, devoram romane. Nu din evazionism, ci exclusiv pentru lecțiile din ele: să înțeleg oamenii, popoarele, istoria, geografia și mentalitățile. Sexagenar, prefer memorialistica și sunt net ostil ficțiunii. De ce continui să citesc cu fervoare romane? Și care sunt cele mai profitabile metode de asimilat diversele substanțe narative?, se întreabă Dan C. Mihăilescu

De ce citim? Ce substanță magică se ascunde între paginile unei cărți, ce drog ne face să vizităm iar și iar librăriile? Când eram mică îmi doream să mă fac bibliotecară, să am aproape o mulțime de cărți doar pentru mine. Pe mine m-au cucerit poveștile, aventurile, viețile personajelor au îmbogățit viața mea. Pe voi ce vă ține prizonier în fața unei cărți bune?

Accesul la evenimentul Librările Humanitas de la Cișmigiu este gratuit în baza unei rezervări prealabile prin Eventbook.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.