Flori sălbatice din România. O istorie botanică

Muzeul Național de Artă al României vă invită între 12 aprilie și 5 mai 2019 să vizitați expoziția de pictură Flori sălbatice din România. O istorie botanică găzduită de Sala Kretzulescu.

Expoziția aduce publicului bucureștean o colecție de tablouri semnate de cei mai cunoscuți pictori români. Nicolae Grigorescu, Ion Andreescu, Alexandru Satmari și Ion Țuculescu sunt doar câțiva dintre cei care au admirat florile sălbatice și le-au transpus pe pânză. Veți putea admira peisaje și naturi statice care vorbesc despre frumusețea florei sălbatice românești.

Expoziția este îmbogățită cu lucrările botanice ale Angiolinei Santocono din patrimoniul Muzeului botanic al Grădinii botanice D. Brandza din București. De asemenea, va fi prezentat în premieră albumul regal The Transylvania Florilegium, realizat de Fundația caritabilă a Prințului de Wales și lansat în 2018 la Londra.

Puteți vizita expozițiile Muzeului National de Artă de miercuri până duminică între orele 10:00 și 18:00. Casa de bilete se închide cu o oră înaintea terminării programului. Prețul unui bilet de intrare este 10 lei.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *