Bucharest Jazz Festival 2019

Între 1 şi 7 iulie 2019 Bucureştiul prinde viaţă cu ritmuri de jazz. A opta ediţie a Bucharest Jazz Festival vă aşteaptă în Piaţa George Enescu şi la sediul ARCUB cu concerte live şi multe evenimente dedicate jazz-ului.

Bucharest Jazz Festival aduce la Bucureşti muzicieni renumiţi, dar promovează şi tinerele talente. Concursul New Jazz Players este dedicat anul acesta instrumentiștilor și vocaliștilor de jazz din România aflați la debut.

Bucharest Jazz Festival contează foarte mult pe scena locală de jazz și nu numai locală, cred că și europeană pentru că în ultimii ani concertele de jazz și piața aceasta de muzică s-au animat destul de mult, iar festivalul, cumva, în perioada în care este așezat are mari avantaje și poate fi din ce în ce mai important. Ediția de anul acesta va aduce pe scenă nu neapărat toată istoria jazz-ului, dar vor fi câteva recitaluri din zone diverse. Lumea va asculta jazz clasic, stilul swing, jazz modern, fusion, jazz simfonic sau third strim cum e denumit în America. Lumea ar trebui să vină și este invitată să vină la acest festival pentru că aici găsește muzică bună, poate asista la concursul festivalului, poate petrece o seară relaxantă la clubul festivalului, poate vedea concerte foarte bune pe scena mare a festivalului. , declară Cristian Soleanu – curator Bucharest Jazz Festival.

Programul complet al concertelor şi evenimentelor este disponibil aici . Intrarea este liberă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *